VÉRREL, VEREJTÉKKEL

Hosszú, nehéz küzdelem árán, de most a végén, büszkén mondhatom, hogy nem vittem semmire, és ezt, minden külső segítség nélkül, önerőből értem el.Az, hogy volt, évtizedeken keresztül, lankadatlan hitem és erőm kitartani, hát lássuk be, azért ez nem volt semmi.

Rengetegen végigharcolják az egész életüket, hogy vigyék valamire, aztán a végén, megroppant testben, elkorhadt lélekkel, be kell, ismerjék, hogy elérték a nullát, amit ép eszű ember, ölbe tett kezekkel is elér.

És aki azt hiszi, hogy értékes életet teremtett szívós gályarabként evezve a számtalan vízesésen, örvények garmadáján keresztül, belegebedve a küzdelembe, könnyen úgy jár, mint a Kalapos Király, aki halálos ágyán, minden eredményét, rendeletét, intézkedését visszavont.

Ezért nem szabad döntéseket hozni, tilalomfákat állítani, arc. poeticákat gyártani, bár kifelé tetszetősök lehetnek, csak betartani őket, magunkra, vagy másokra erőszakolni, nagy otrombaság, és nem is komilfó.Általában okos el sem kezdeni, mert távozásunk után, az izzadtságtól gőzölgő hajdani küzdőterünket, a természet rendje szerint, felveri a gaz.

Mert, a dolgok mindig ismétlődnek, bebeszélhetünk magunknak bármit, az a dolgokat sosem befolyásolja, azok tőlünk függetlenül vannak.A baj ott kezdődik, hogy ez, fordítva is érvényes.Így aztán, kis hajónk lengedez a szottyadt szélben, lomha napsütésben, és bámuljuk a semmit, hallgatjuk szenvtelen nyikorgását, télen várjuk a tavaszt, ősszel meg a telet.

Szép dolog embernek lenni, például egy mezei pocok szerint, mert ő, kínosan alacsony, és négy lábbal dagassza a sarat. Nem lesz depressziós attól, hogy nem tudja, miből van a sár.Csak annyi érdekli, hogy van, és még arra sem gondol, hogy ez az állapot sem tart örökké.Ez, a pockok arc. poeticája, és hiteles, mert ösztönösségen alapuló, és nem művileg kreált, amit semmi értelme betartani, na meg nem is lehet.

Reklámok

~ Szerző: Kapolyi György - 2015. január 28. szerda.

Hozzászólás:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s